INLOGGEN
«»

De ijsbloem

 in een schrale ochtendzon
 druipt de ijsbloem
 langzaam van de ruit

 maar buiten
 strakt de kou
 in een felle oostenwind

 glanst sneeuw
 het hel kristallen wit
 in onbedekte ogen

 vaag luiden klokken
 het ter kerke gaan
 de hoogmis vangt om tienen aan

 niet belopen ligt de wereld
 voor ons open een witte kerst
 de natuur weer op zijn best

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

17/12/2011 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De ijsbloem’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.