Eerste kerst kleinzoon

Jeannette Bakker-Scheffer

Dit jaar kwam je in ons leven, mooie lieve kleine jongen,
Je was meteen al een stoere boy met een paar sterke longen.
Je lach is onweerstaanbaar, je grote kijkers nemen alles nieuwsgierig op,
De kerstboom met zijn glanzende ballen, sterretjes en een piek in de top.

 

Al die interessante dingen zie jij voor de eerste keer,
De kaarsen en de kerstman, ook opa's kersttrein rijdt alweer,
In het kerstdorp met de huisjes en de lichtjes, wit en rood,
Veilig  van een afstandje, gezellig bij oma op schoot.

 

'Zing' je de kerstliedjes luidkeels mee en als je dat hebt gedaan,
Ben je moe en kun je lekker slapen gaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-01-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jeannette Bakker-Scheffer (Actief sinds: 10-01-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Eerste kerst kleinzoon’ van Jeannette Bakker-Scheffer zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.