INLOGGEN
«»

Kerstliefde

eens liep ik langs het spoor
daar vond ik een kleine boom
helemaal compleet en opgetuigd
ik nam hem mee...
stak de stekker in het stopcontact
en het werd een beetje vree

iemand had Kerstmis weggegooid
ik was zoekende en had geen boom
verbleef ook in het kamp met de strijd
ik weet het niet… in deze tijd
en vond de deur weer in mijn hart
geopend door de smart

eens liep ik weer langs het spoor
iemand passeerde mij
en ging vervolgens
op het verkeerde moment
onder de slagboom door, weer
had iemand Kerstmis weggegooid

eens liep ik daar weer
en vond een bloem, eerbiedig
vond ik zo op dit levenspad
telkens opnieuw
het spoor van Kerstmis
steeds meer

warmte voor die ander
bezinning en kracht
de sleutel van het geschenk
vindt ik gelukkig
ieder jaar weer
terug in mijn hart

maak het niet te groot
maak het niet te klein

LAAT KERSTMIS HET GESCHENK
VAN JE LEVEN ZIJN

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-01-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Henny van Herck
Actief sinds: 10-01-2014Informatie bij het gedicht:

(december 2011) Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kerstliefde’ van Henny van Herck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.