O Kerstnacht schoner dan de dagen,

«»

O Kerstnacht

O Kerstnacht schoner dan de dagen,

Hoe kan een mens 't licht verdragen,

Dat in de duisternis verzinkt,

Terwijl een god wordt aangebeden

Wiens hoogmoed luistert naar geen reden,

Hoe schel die dagelijks ook klinkt.

 

Hebzucht zal d' onnozelen vernielen 

Politiek vermoordt onnozele zielen

Er wordt in stad en land gedemonstreerd

Zelfs in Beit Lechem arme stakker

Is aartsmoeder Rachel eindelijk wakker

Haar kinderen hebben niets geleerd.

 

Ver naar het westen, ver naar het oosten,

Wie zal alle moeders troosten

Nu oorlog en honger kinderen derft?

Nu laatste kreten in bloed versmoren

Van toekomst nauwelijks nog geboren

De aarde bloedig rood geverfd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-01-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Christian Oerlemans
Actief sinds: 10-01-2014Informatie bij het gedicht:

Vrij naar Vondel, Kerstnacht 2011 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘O Kerstnacht’ van Christian Oerlemans zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.