syrie

Geert Messelis

de buren komen uit Aleppo
hij beweegt zich door de dag
de botte zelfverzekerdheid
de lach
om anderen
vijf kinderen
beantwoordt
aan alle vooroordelen
studeerde in Rusland
alarmbellen gingen af

hij en zijn kinderen
groeten uitgebreid
zijn vrouw een schim
nog nooit gedag
de ogen naar beneden
opgesloten en monddood
tussen vier muren
met twee kleine koters
lady fatima
een keertje hadden ze bezoek
een vrouw, een non
stond op de hoek
ik knikte
ze bleek geen vrouw
een rontgenogen aparaat

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘syrie’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.