Gevoelige materie

Valentijn

Raakt u van uw apropos
Als de herfstbladeren maar niet willen vallen?
Vindt u het ook maar zozo
Dat gegoochel met grafieken en getallen?

Grijpt het u bij de keel
Wanneer u verlepte bloemen ziet?
Ergert u zich ook groen en geel
Bij een cliché als: blaffende honden bijten niet?

Sluit u uw ogen
Voor een dode duif op straat?
Blijft u niet onbewogen
Als het zachtjes sneeuwen gaat?

Lopen er rillingen over uw rug
Bij het zien van krakelingen?
Krijgt u bij het woord Vliegensvlug
Niet te temmen duizelingen?

Wordt u overweldigd in de winkel
Door zoveel merken tandpasta?
Bent u snel benauwd
Bij het gemors van vanille-vla?

Dan bent u rijp voor de aankoop van
Mijn nieuwste boek: "Zo gaan die dingen"
Na het lezen van mijn werk de garantie
Dat u aan een geheel nieuw leven kunt beginnen.







Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gevoelige materie’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.