INLOGGEN
«»

De verdubbelde echtgenoot

DE VERDUBBELDE ECHTGENOOT

Toen hun vrouw eindelijk bijkwam
Hadden ze haar heel wat uit te leggen
De twee identieke echtgenoten

Toen ze na de boodschappen thuiskwam
En haar echtgenoot in tweevoud aantrof
Dacht ze dat ze krankzinnig was geworden
En was ze flauwgevallen van de schrik

Een echtgenoot zat in de grote fauteuil
Gezellig een goed boek te lezen
Terwijl de andere identieke echtgenoot
Op de bank tv lag te kijken

Later die avond zaten ze gedrieën
Aan de grote tafel alles door te nemen
Het was kennelijk zomaar gebeurd
Zonder waarschuwing of voortekenen

Haar echtgenoot had zich de laatste tijd
Weliswaar niet helemaal super gevoeld
Niet helemaal lekker in zijn vel enzo
Maar dit had hij niet zien aankomen

Op klaarlichte dag verdubbelde hij
In twee precies dezelfde personen
En het was onmogelijk te bepalen
Wie de originele echtgenoot was
En wie de gekopieerde variant

Geen van beiden was een kopie
Ze waren allebei de echte echtgenoot
Alleen bestonden ze nu in meervoud
Ze konden er niets aan doen
Ze moesten ermee leren leven

Uiteindelijk kwam het best wel goed
Ze leefden met z'n drieën
In tamelijke harmonie
Er waren voor- en nadelen

Zo was het veel leuker om gedrieën
Een gezelschapsspel te doen
Zoals monopolie of kwartetten
Dan met z'n tweeën

De vrouw had nu twee bedpartners
Iets waar ze altijd al van had gedroomd
En wat ze als zeer bevredigend ervaarde

Het was wel wat duurder natuurlijk
Om voor drie personen te koken
En ze verbruikten meer water nu
Want ze gingen alledrie dagelijks in bad

Maar ach, het was goed te overzien
Tenminste als het zo zou blijven
Mochten ze wederom verdubbelen
En van twee naar vier veranderen
Dan zou dat andere koek zijn

Maar dat zouden ze dan wel zien
En nu was het prima
Ze genoten van elkaar
En van het leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De verdubbelde echtgenoot ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.