INLOGGEN
«»

Niks nee

NIKS NEE

Op de vraag wat ze zoal doet
Op een normale doordeweekse dag
Antwoordt de vrouw :

"Niks"

Op de vraag of ze weleens
Wat leuke dingen doet of onderneemt
Antwoordt ze "

"Nee, niks"

Ze zegt :

"Ik sta op in de ochtend
Ik eet mijn ontbijt
Ik ga op de bank zitten
Zet de TV aan
En wat ik daarna doe
De gehele dag
Is niks"

Ze heeft geen hobbies
Ze heeft geen interesses
En ze verveelt zich nooit

Op de vraag of ze soms verdrietig is
Antwoordt ze enigszins verbaasd :

"Nee hoor, ben je gek"

"Wat voelt u dan wel ?"

"Niks"

Ze gaat verder :

"Mijn man had keelkanker
Hij was goed hersteld daarvan
Maar nu gaat het weer slecht met hem

Mijn broer zit in een rolstoel
Alleen en eenzaam in een tehuis
En mijn beste vriendin gaat dood

Maar als je me vraagt wat ik daarbij voel
Is het antwoord helemaal niks
Ik kan al jaren niet meer huilen"

Niet dat ze zichzelf somber vindt
Nee hoor, absoluut niet

"Wat dan wel ?"

"Nou gewoon, niks"

"Heeft u nog wel plannen
Voor de toekomst
Of gewoon voor het weekend ?"

"Behalve niks doen
Niks nee"

"Hoe heeft u dit interview ervaren ?"

"Ik vond het maar niks"...


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Niks nee’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.