INLOGGEN
«»

Arme virusman

ARME VIRUSMAN

Toen de crisis was bezworen
Het virus overwonnen
De paniek bedwongen
Voelde hij zich toch wel
Een beetje behoorlijk dom
En tamelijk aanstellerig
Toen hij om zich heen keek
In zijn piepkleine appartement
En zich omringd zag
Door een stuk of veertig
Familiepakken toiletpapier
En zo'n honderd grote potten
Witte bonen in tomatensaus
Hij struikelde erover
Zijn appartement bomvol
En het ergste van alles was
Dat hij niet eens buikpijn had
Niet eens een tikkeltje diarree
Zo gezond als een vis
En om het nog erger te maken
Had hij als hij eerlijk was
Een gruwelijke hekel
Aan witte bonen in tomatensaus
Niet te vreten eigenlijk

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Arme virusman’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.