les petits bourgeois bourgeois

Geert Messelis

de mode
pardon
de fashion
is een vermoeiende hobby
ze willen er duur uitzien
een leeg gezicht
achter een maskerade
van dure namehet nieuwste nieuwtje
wordt gelijk
grijs gedragen
hun smartphone
wordt geshowd
alsof ie op de catwalk is
dames en heren
appelen en peren
je gaat terug naar af
wat schiet hier
later nog van over
als je een oude taart
of zak geworden bent
dan loop je opgetuigd
als een kerstboom
door de straten
en schroei je je huid
in zonnebanken
met als klapstuk
een blonde pruik

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘les petits bourgeois bourgeois’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.