INLOGGEN
«»

Duivelse intolerantie

Duivelse intolerantie

Ik las op Facebook over een samenkomst
Van duivelsaanbidders en satanisten
In een verlaten kerk ergens in Rotterdam

"Leuk", zei ik tegen mijn vriendin
"Dat is echt iets voor ons !"

Dus wij gingen erheen
Op een sombere zondagavond
Om vijf voor twaalf kwamen we aan
De bel van de deur deed het niet
Dus we klopten aan

Een leuke knul
Met een melkwit gelaat
Halflang zwart piekhaar
En droevige oogopslag
Deed behoedzaam de deur open

"Hallo gezellige jongen !
We komen voor het feest
Even fijn de bloemetjes buitenzetten !"

Hij keek me wezenloos aan
Hij probeerde het allemaal te snappen

"Dit is een bijeenkomst ten behoeve van
De Prins der Duisternis
De Meester van de Ondergang
De Gesel der mensheid"
Even pauzeert hij
"U vereert Hem ?"

"Jazeker, fijne jongen
We volgen hem al jaren hoor
We hebben al zijn CD's
Sommige heeft hij zelfs gesigneerd
We zijn echte fans, mag ik wel zeggen"

Zijn gezicht werd een grimas van ergernis
Hij smeet de deur voor onze neus dicht

Terwijl we teleurgesteld naar huis liepen
Zei ik tegen mijn vriendin

"Zelfs onder vredelievende mensen
Als duivelsaanbidders en satanisten
Vind je tegenwoordig
Intolerantie en haatvochtigheid
Jammer, jammer
Waar moet dat toch heen
Met deze wereld ?"

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Duivelse intolerantie’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.