INLOGGEN
«»

zondagschilder

hij ploegt stug verder
als hij het durfde
met een ossenspan
de zondagsschilder
zijn bewegingloos geschilderd leven
verwijst naar een verleden
dat er nooit was
beter nog zijn de stillevens
met plastic fruit in schalen
reclame voor lokale supermarkt
ben ik een maandag dichter
die bromt omdat de week begint
en daarom drinkt uit lege glazen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-04-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘zondagschilder’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.