INLOGGEN
«»

Engelen bestaan



Alleen ziet een ieder `t ze niet aan
maar heus mensen zij bestaan
de rechtelijke macht heeft zomaar even
misdadigers, terroristen en ander gespuis tot engelen verheven.

Wat zij ook hebben misdaan
dat gaat de rechter echt niets aan
want mogelijkerwijs
schort er altijd wel iets aan `t bewijs.

Men moet echt van goede huizen komen
wil het bewijs door hen worden aangenomen
het is de wereld op z`n kop
de engelen vertoeven nu onderop.

Zij vermeerderen snel in getal
want engelen lopen toch niet in de val
zelfs vanaf `t Europese podia
worden wij geregeerd door engelen uit de maffia.

En wordt een zaak terdege onderzocht
in de hoop dat `t OM niet flopt
dan wordt of, de rechter omgekocht
of `t onderzoek zonder reden maar gestopt.

Als dan de onderzoeker zich verbaast
wordt hij zonder reden overgeplaatst
want rechters blijven er tegen vechten
om engelen te berechten.

Geen rechter kan men bevelen
aan engelen straffen uit te delen
want engelen vind men in alle lagen
een veroordeling kan onze rechtstaat vaak niet verdragen.

In het algemeen belang
is men voor de waarheid O zo bang
al zijn de engelen verdacht zij gaan daardoor steeds vrijuit
geholpen door de rechterlijke macht na een rechtelijk besluit.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ Engelen bestaan’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.