Mijn goede vriend

Zywa

Hij is onbereikbaar, dag en nacht
een droom die me niet loslaat
We weten alles van hem

In zijn tuin vinden we iets
tastbaars, een ladder, ze daagt ons uit
Ik klim naar het badkamerraam

Binnen betasten we de kopjes
waaruit hij thee drinkt
maar niet met mij

We nemen foto's van ondergoed
passen hemden en houden er een aan
Het is niet eens spannend:

insluiping met ontvreemding
niets van waarde vermist
Misschien is het kinderachtig

maar voor mij is hij een goede vriend
Na het tennissen douchen we samen
en we dragen elkaars kleren

dag en nacht echt contact

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

'She came in through the bathroom window' (1969, Paul McCartney) // Keltische symboliek: Ruis (Vlier) gedijt bij uitdagingen en verandering, en die paarden in de stal beschermt tegen boze geesten; de Vlier dient zich te laten leiden door Cailleach Beara (moeder der Kelten) en de Raaf (symbool van heling en bescherming) // 'Lilith's Krachten' #115

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mijn goede vriend’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.