Johnny Weissmuller

Vincent Oostrijck

JOHNNY WEISSMULLER

Johnny Weissmuller
Was olympisch zwemkampioen

Maar bovenal was hij
De beste Tarzan vertolker ooit
Op het witte doek vertoond

Hij was Tarzan:
De koning van de jungle

"Me Tarzan, you Jane"

Met zijn fenomenale
En ongeëvenaarde kreet
Die hij telkens slaakte
Als zijn geliefden in gevaar waren

Gevaarlijke dieren
Gemene inboorlingen
Verraderlijk drijfzand
Kwaadaardige stropers :

Als ze Tarzan hoorden brullen
Kwam hij er gezwind aan
En was de redding nabij

Als kind zag ik deze films op tv
Allemaal in zwart-wit
Ik genoot met volle teugen
Ik vond ze super spannend

Johnny Weissmuller

Hij was in het echte leven
Eveneens een lieve jongen
Maar helaas vreselijk naïef :

Hij trouwde vijf keer
En elk huwelijk mislukte
Hij werd volledig kaal geplukt
Hij bleef berooid achter

Later ging hij dementeren
En stopte men hem in een tehuis

In de nacht liep hij te spoken
Over de gangen van het gebouw
En maakte hij iedereen wakker
Met zijn onvervalste Tarzanroep
Die nog altijd klonk als vanouds

Men kon er niet lang om lachen
Hij werd overgeplaatst
Naar een villa in Acapulco
Door de filmstudio betaald

Daar stierf hij in 1984
Hij werd 79 jaar oud

Tijdens de begrafenis
Toen zijn kist in de grond zakte
Klonk de Tarzanroep nog drie maal

Voordat hij stierf
Hij had hij de roep laten opnemen
Op een bandrecorder
Als zijn laatste wens

De koning van de jungle
Was niet meer

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-09-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Johnny Weissmuller ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.