FEYENOORD

Michel Rietbroek

ZWART , ROOD EN WIT

Het zit in ons hart , de kleuren van de club uit Zuid.
We blijven in ze geloven , juichen , strijden , tot het signaal van de laatste fluit !
Zij zitten in ons hart , de kompanen die spelen in het tenu van zwart , rood en wit !
Zij weten dat het gevoel in ons lijf , heel diep verscholen zit !
Niemand beseft , wat het betekend om FEYENOORDER te zijn.
Dat weten alleen de club , spelers , supporters en helden als KINDVALL , ISRAÄ–L , van HANEGEM en COEN MOULIJN !
De 12de man word geroemd en ge ѐѐrd !
Want er is gewoon niets mooiers , dan een legioener , die bij een doelpunt van zijn plek op veert !
Dan trilt en schut het stadion , die barst bijna kapot !
Maar lawaai behoort bij zwart , rood en wit , dat is hun leven en eeuwige lot !
We blijven geloven , we blijven steunen , we blijven schreeuwen !
Ook als onze spelers worden getergd , door andere voetballende leeuwen !

Wij jagen ze op , zij jagen op ons !
Er is een overtreding , een tackle , een plons !
Dan schreeuwen en roepen we het uit , die kaart was terecht !
De strijd in de game , word door een penalty beslecht !
We zingen het uit , DE HAND IN HAND en KAMERÃÃÃDEN !
HAND IN HAND MET FEYENOORD 1!
GEEN WŌŌŌRDEN , MAAR DA - HA - DEN ...
DAT IS FEYENOORD 1 !

We zijn trots op onze club van zwart , rood en wit !
Want we zijn allemaal die club , die deze kleuren bezit !
Zwart , rood en wit , wij zullen altijd blijven bestaan.
Het is het bestuur , spelers en legioen , die achter deze club blijven staan !

We kunnen niet altijd winnen , we zullen niet altijd de kampioen van Nederland zijn !
Maar wij hadden spelers als ISRAÄ–L , van HANEGEM , KINDVALL EN MOELIJN !
Wij waren de 1ste die de wereldbeker in ons land heeft getoond.
Daarna volgde er een andere cup , waarmee FEYENOORD als 1ste werd beloond.

Feyenoord , jij bent van mij , voor eeuwig en altijd !
Het is alleen een Feyenoorder die dat gevoel van binnen begrijpt !
Zelfs met resultaten in tijden van WÜRST OF BETTER !
Deze dame blijft voor ons de club , als de club met de F als gouden letter !


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Michel Rietbroek (Actief sinds: 26-12-2017)

Informatie bij het gedicht

GESCHREVEN VOOR FEYENOORD en voor al die supporters ! WE SHALL NEVER WALK ALONE ! Bedacht door MICHEL RIETBROEK ( Banzabass Bass ) 27 01 2018

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘FEYENOORD’ van Michel Rietbroek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.