ware liefde

Peter Paul Doodkorte

ware liefde weten jullie
heeft lief met het hart
zij ziet niet maar voelt
als tintelende vingers
die het hart diep raken

ware liefde weten jullie
fladdert niet een beetje
zij nestelt diep en warm
wortelend in het houvast
van de armen van elkaar

ware liefde weten jullie
zit niet in geld en roem
want laat zich niet kopen
kan niet worden gekocht
omdat zij onbetaalbaar is

ware liefde weten jullie
weeft zich als een cocon
aan de gedeelde rijkdom
van het hechtend weten
dat je er bent voor elkaar

ware liefde weten jullie
rijgt de jaren ongemerkt
eerst waren het tien jaar
toen waren het twintig
tot nu het er dertig zijn

ware liefde is verlangen
als gisteren en vandaag
naar meer van hetzelfde
eindeloos blinde passie
om voor en met elkaar

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Voor de 30ste huwelijksdag van Linda & Ton Melse | 15 februari 2021

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ware liefde’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.