INLOGGEN
«»

elkaar de liefste zijn

eerder nog dan in de buik
fladderend de vlinders elkaar
verbonden onze harten zich
stil in de diepste wens
samen de weg te gaan

toen in en aan elkander
de harten verloren waren
verbonden ons de ringen
als partners en maatjes
in eenheid met elkaar

in elk huis op elke plaats
vonden wij ons samen
schijnend als de zon
en als het een stormen wilde
als schuilplaats, licht en hoop

zo ook vormde onze liefde
zich tot willende inspiratie
onze stam te mogen geven
als bron voor de enten
die ons de passie geven wilde

natuurlijk waren er dagen
van tegenslag en verdriet
van teleurstelling en verlies
waarin wij elkaar misten
want o zo nodig hadden

maar hier sta wij nu
trot en dankbaar toch
voor het voortdurend verbond
dat ons de kinderen schonk
die ons weer kinderen gaven

duizenden keuzes groot en klein
maakten wij voor en met hen
die dagelijks erkentelijk nog
met ons en elkaar erkentelijk
het leven voort bestaan

hand in hand zo lopen wij
dankbaar voor het besef
dat wij elkaar nodig hebben
voor het leven en de liefde
dat ons geven en raken mag

want de een voor de ander
was is en geeft de ziel
die dat volledig maakt
wat voor elkaar bestaan
zo wonderlijk prachtig maakt

zo geven wij voor altijd
simpel en eenvoudig gewoon
elkaar de liefde voor eeuwig
omdat wij het nodig hebben
om met en voor elkaar te zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Geschreven ter gelegenheid van onze veertigste huwelijksdag | 30 juni 2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘elkaar de liefste zijn’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.