INLOGGEN
«»

Na de romantische jaren

Zinloze boosheid laat ik maar
rondstormen in mijn hoofd
de deur dicht smijten

achter mijn verdriet
een weg zoeken
uit jouw onbegrip

dat ik niet verdraag
Ik lijd, wetend geen kind
te zijn, jij mijn moeder niet

die open of gesloten
mijn gezicht lezen kon
We moeten moeite doen:

getrouwde liefde, samen
onder een juk het leven door
willen gaan, niet weglopen

na de romantische jaren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-02-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

LATIJN iugum = juk LATIJN coniunx = echtgenoot, 'samen verbonden' Bundel 'Zonder reserve' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Na de romantische jaren’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.