INLOGGEN
«»

Gedreven Overleven

Geven en nemen,
zo zegt men zo braaf
gaan hand in hand
op elk’ levende vraag.

Maar is dat ook zo
zou ‘k willen zeggen
Als d’ander met dwang
het nemen wil slechten.

Als inzicht ontbreekt
en zelfzucht slechts heerst
Sterft de mooiste bloem
gewis, allereerst.

Zulk bloem half verwelkt
kan slechts overleven
als liefdevol water
de nemer gaat geven.

Blijft die waterkan leeg
wordt kleur en kracht gedreven
Ja, gevoed door respect
voor het eigen leven.

JJ

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

JJ
Actief sinds: 19-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gedreven Overleven’ van JJ zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.