INLOGGEN
«»

Een huwelijk is een avontuur

Een huwelijk is een avontuur
twee mensen staan op wacht bij elkaars eenzaamheid
waakzaam en attent
Een huwelijk is met open handen en open hart
klaar staan voor de ander
het is vrijheid en geborgenheid
jezelf zijn door er voor een ander te willen zijn
Een huwelijk is leven
met het mysterie van de andere mens
het is "ja" zeggen, te pas en te onpas
"Een huwelijk wordt gesloten" zegt men
"Een huwelijk wordt geopend" is meer waar
Het is een groeiproces waarin je ruimte schept
waarin de ander zichzelf kan zijn
Een huwelijk is niet "nu ben je van mij"
maar "ik ben er voor jou"
het is een ontdekkingstocht naar de ander
Een huwelijk is jezelf binden
in een wereld die ongebondenheid nastreeft
Een huwelijk is geven
in een wereld die nemen in haar vaandel heeft staan
Een huwelijk is zeggen
dat de ander alles is
in een wereld waar de mens soms niets schijnt te zijn
Een huwelijk is zeggen
dat het leven te groot is voor een mens alleen
Een huwelijk is kiezen
voor samenzijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Petra Korstanje
Actief sinds: 10-10-2013 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een huwelijk is een avontuur’ van Petra Korstanje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.