Abcdefg

Edith van Os

Het zijn maar woorden op papier
Streepje daar, stipje hier
Figuurtjes geplaatst met willekeur
Kijk hierna staat ‘filmacteur’

Het zijn maar letters in een rij
Sommige groot, sommige klein
Deze zin gaat nergens over
De giraf heeft me betoverd

Het zijn maar karakters zelfbedacht
De mens geeft ze betekenis rond groep 8
Wees niet bang ze bijten niet
Ik heb een grote …

Het is een raadsel hoe jij bevat
Als ik het je vragen mag
Wat ik hier heb geschreven
Hoe kan je dat nou weten

Wat het alfabet is weten alleen iPhones niet
Zelfs holbewoners uit de prehistorie
Leren dat in de peuterspeelzaal
Toch krijg ik die rode kronkel niet weggehaalt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Edith van Os (Actief sinds: 28-03-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Abcdefg’ van Edith van Os zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.