HEFTIG OGENBLIK

Han Messie

Heer Bommel begroet de zonneglansen
in de tuin van zijn gerieflijk woonkasteel.
Hij kijkt naar de bloempjes, die op hun steel
bij het zuchtje licht heen en weer dansen.

Olivier vat de wenk der torentransen:
"Bewonder 's voorouders hof, thans jouw deel.
Zie de bloei, fijntjes toch onnoemelijk veel;
mag iets ervan de salontafel kransen?"

Hij plukt wat bonte, tere kroontjes vol geur,
hoort niet Tom Poes' verre verschrikte gil;
een ongenode bok nadert, eerst stil

Plotseling springt dat dier met woeste wil
naar het beoogde doel, toont sterke voorkeur
voor Ollies achteruitstekende bil..

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Op het Tom Poesboek uit 1959 zie je heer Bommel aan het bloemen plukken voor zijn kasteel, terwijl een bok hem van achter bespringt. Te laat klinkt de waarschuwing van Tom Poes.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘HEFTIG OGENBLIK’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.