Karikatuur

Valentijn

De nacht is sterrenloos zwart
Ik ben een karikatuur van het late uur
Gezegend met een mond als een getande zaag
Ogen als gebakken ei met dooier
Lepelneus en rozijnen baard
Ik toon u trots mijn vlinderoren

Ik zoek nog een mens die op mij wil lijken
Ben nu min of meer een naamloos sujet
Dus als u iemand tegenkomt in de tram
Geef me dan zijn of haar adres
Dan kunnen we onze expressie
met elkaar vergelijken


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Karikatuur’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.