Gelaatkunde

Valentijn

Wilt u weten welk karakter u heeft?
Sta een uur voor de spiegel
Bestudeer uw gezicht aan
De hand van de Fysiognomie
Ontdek de essentialia van uw geest

Heeft u dichtbij elkaar staande ogen?
Dan bent u ingetogen
Of zelfs vooringenomen
Staan uw ogen ver uiteen
Dan heeft u lust en levensmoed
Ongeduldig bent u van
Karakter als u loenst

Met een wipneus heeft u de
Neiging om overal te gapen
Als uw oorlel los zit van uw schedel
Verlangt u naar hartstocht zonder rem
Staan uw oren plat tegen uw slapen
Dan luistert u graag naar uw eigen stem

Met een grote volle mond
Ben je trouw en gezellig
Zijn uw lippen dun, dan ben je bitter
Als je een vooruitspringende kin hebt ben je creatief
Met een brede kin bent u sneller fitter
Met een lange kin bent u vooral sociaal actief

Heeft uw neus een scheve stand
Dan bent u niet gewillig
Met een lage haarinplant
Bent u rijkelijk onverschillig
Iemand met korte wenkbrauwen
Is gevoelig voor wat anderen denken
Met lange wenkbrauwen weet u
Anderen aandacht en liefde te schenken

De gelaatskunde geeft antwoorden
Die een weldenkend mens
Nooit zou kunnen bedenken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gelaatkunde’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.