Afzien.

Em Dee

Afzien.

2 Ventilatoren,
Jan-Willem en Flipje,
staan in de woonkamer
flink overuren te draaien.
Ze maken heel wat toeren
al dagenlang en Flipje raakt
zo langzaamaan in een verhit dipje.

Verdorie, zegt Flipje,
rust is er niet meer bij,
dit is al de zoveelste dag
van rond de 30 graden,
dat is echt niet goed voor mij,
word gek van mezelf,
met dat gedraai,
begin er al behoorlijk van te piepen,
dat is zeker niet zo fraai.

Zeg jij nu ook eens wat, J-W,
het is toch niet leuk meer!
Lucht jij je windklepje verdorie
ook eens een keer.

Poeh, zegt Jan-Willem,
jij moet je niet zo druk maken
bij deze temperaturen,
bovendien,
zal het vast niet meer zolang duren.
Maar jij staat je zo op te jutten
in je hoekje,
pas maar op,
je raakt zo oververhit,
straks maak je nog kortsluiting
en dat is andere koek,
dan zit je pas echt in de shit!

Ja hoor, J-W,
nu heb ik het weer gedaan,
jij laat me ook altijd
zo heerlijk "in de kou" staan!
Nooit krijg ik enige steun van jou,
nee, dat hoef ik ................. !!!!!!!!!

Zo, ...................,
ik (J-W) ben er weer hoor,
kortsluiting .................. tja!

Maar voorlopig mag ik nog even op
extra toeren draaien,
voordat ik voor lange tijd
de kast weer in ga!



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Em Dee (Actief sinds: 19-09-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Afzien.’ van Em Dee zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.