Strijken

Trijan

Wie geniet er van,
het resultaat zal verblijden, de inspanning wil je vermijden,
een taak voor vrouw of man.

Vrouw roept man, met een uitgestreken gezicht,
plooien moeten het ontgelden, tot de volgende oneffenheid zich komt melden,
ik ben voor emancipatie gezwicht.

Argumenten brengen jou niet van streek,
finishing touch van een lang proces, gender neutraal is de volgende les,
Ik zet de oplossing in de week.

Onkreukbaarheid kan verlichting brengen,
gladjes verloopt het leven, spanningloos aan geneugten overgeven,
dit kan een relatie verlengen.

Spanningloos is een saai bestaan,
kreukelzones zijn dan overbodig, een goede discussie is soms broodnodig,
laat ik dan voor strijkijzervreter door het leven gaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Strijken’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.