KIP OF EI

Joop Hagen

Bij mijn ontbijt hoe het ook zij
hoort een ei er echt wel bij
waar dus een dooie kip in zit
stuk gekookt tot geel en wit

een S-je is beslist wat klein
zoals het altijd wel zal zijn
helaas de L is weer wat groot
legt de kip zich bijkans dood

door die L zal ik maar zeggen
kan de kip het loodje leggen
en is verdorie nou nog mooier
ook mijn arme eitje dooier

wat er eerst kwam was de vraag
hoe het eindigt blijft ook vaag
mij is het echter om het even
of de kip het ei zal overleven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Hagen (Actief sinds: 15-07-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘KIP OF EI’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.