Lachspiegels

Dakoyria

Die levensgrote spiegels in een geschikte zaal...
De sterk verkleinende was het helemaal!
Daar stond je dan als Dappertje Dik...
Je lachspieren werden aan het werk gezet en
je kreeg spontaan de hik

Sterk vergrotende gaf het dan ook...
Zo superslank dat je opeens was en jouw gestalte
die vrijwel boven de spiegelrand uitstak!
Er was nog lang geen sprake van enige ijdelheid

slechts onvervalste humor gaf het die zich razend
snel als een olievlek dan verspreidt...

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Lachspiegels’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.