Stapje voor ..

HoogVliet

Dag Op Reis:

De eerste stap, ook de langste reis
Begint met stap één
Stap één, viel ik van de trap
Zie ik sterretjes
Goed begin, dus vol zin
De volgende stap,
Nee joh, geen grap
Ik struikel alleen over de drempel
En ja warempel
Een blauw oog
Nou toen hield ik het niet droog
Dagje rust, opgefrist
Stoer en dapper
De volgende stappen
Zie ik buiten een regenboog
Maar ach gut, ik mis niet die put
Dus natte pak, ik denk..Prut
Even spullen drogen en dan verder pogen
Ik ontwijk dus de put
Nee, dat ging goed
Dus verder stappen, val ik in een kuil
Happen naar lucht, zand in mijn muil
Hoesten, proesten en kuchend, kreunend en zuchtend
De volgende stappen, ik denk het is klaar met die grappen
Sta ik vrolijk op en, oh, die grote tak
Die mijn nieuwe tanden brak
Dapper door, daar reis je toch voor
Oh ja, toen werd het nat
Ik bleef niet lang droog
Nee hè, ik alweer dacht ik weer
Nee het komt goed, ik ken het platteland
Alleen vervolgens in het schrikdraad beland
Brrr poeh, dat was spannend, dit kende ik nog niet
Nog .. nog niet zo goed Brrr
Twee uur vast, bibberend en trillend
Maar goed, na twee uur spannend verdriet
Bibberend gebeld naar 112, nou toen viel het mee
Verstijfd van de spanning, even bekomen
Half in verband, opnieuw door het land
En toen, ja, ja, niets zeggen muts
Jawel, de diepste beerput
Onder de halfverteerde drek,
Dikke drek en dikke prut
Dus ik voelde me niet zo lekker
Naar huis, balen als een stekker
Na weer een rustdag, ik dapper op stap
Nee hè, alles ontweken, alleen een brug was weg
Ja, toen was van ik van de weg weg
Wederom proberen alles te ontlopen
Maar ja dat wespenvolkje, dat op mij afvloog
Dus bont en blauw als een regenboog, afijn
Ik dacht, beter zo als reizen met de trein
Oohh, na één dag goede rust
Ongerust weer op stap, stap voor stap
Heel voorzichtig, ja het was mistig
Denk je, die bus kwam heel rap
Openbaar vervoer, ik kan niet kiezen
Hoe ik ook reis, ik krijg het altijd voor mijn kiezen
Of tanden, ik ben zo onhandig
Dus wat ik beoog
Ik ga niet op reis
Ik blijf binnen warm en droog
Zo bracht mijn reis me eindelijk thuis
Reizend veel beleefd
Randje van de dood gezweefd
Sterren, blauw oog en een regenboog
Spanning en schrikkend in de maneschijn
]Waar ik uiteindelijk voor boog
Echt thuis is het fijn
Thuis doet het deze keer geen pijn
Tijd voor mijn maandelijkse kus
Einde reis, voorlopig dus

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

HoogVliet (Actief sinds: 28-11-2020)

Informatie bij het gedicht

Deel punt dfrie Dat ik u niet ontzie Deel t leed en de vreugde Of niedt? Fautje Nee C.R. Ik zat er niet mee of zit en vergist in de mist IIG CR FM ASSI'M

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Stapje voor ..’ van HoogVliet zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.