Voorts

HoogVliet

Pantoffel Gezocht:

Tering, weet je nog
Nee joh, ik scheld niet
Dat was mijn kat
Ja, ik zeg was
Die kat heeft nu een nieuw bestaan
Dus heeft iemand nog een katterige kat
Of een vervelende poes
Ik zoek wanhopig een andere
Wil graag de uwe opvangen
Geef het beest een goed huis
Ja, ik bedoel het goed
Weet u, mijn kat is nu een pantoffel
En mijn andere voet word koud
Dus als ik uw beestje opvang
Ja, ik bedoel het goed
Als ik uw poesje opvang
Heb ik voor mijn andere voet
Ook iets warms te dragen
Dan heb ik twee pantoffels
Dan heb ik twee warme voeten
Dank u zeer
Ik weet niet hoe ik u danken moet
Maar dank u
Ik heb nu twee warme voeten
Met dit koude weer
Verder Begin:

Wacht maar, tot u deel twee leest
Dat is een feest
Als ik mezelf overwin
Zin voor onzin
Ik klim op mijn eigen schouders
En weet nu wat ik zie
Potverdikke, dit is al deel drie
Verdulleme, dat wist ik niet
Ja rekenen kan ik heus wel
Tellen, nou echt, goed vertellen
Vertellen kan ik nog echt niet
Ik zal eens op mijn tellen passen
Want tellen, kan ik u vertellen
Ik stop met vertellen
Nee, met me te vertellen
Dat geeft geen pas
Vindt u het een passend voorstel
Ik reken erop van wel
Anders, ik pas
Uitgerekend
Nu wel
Uitgerekend nu
Ben ik echt
Uitgeteld
Ik pas

Tussenspel:

Ja, ik kwel u wel
Had het boek niet gekocht
Heb nog naar de oplossing gezocht
Maar dat boek is even zoek
Ik heb nog wel iets anders gevint
Nee, terug gevonden
Ik heb mijzelf overwint
Nee, mijzelf overwonnen
Op U kan ik rekenen
Ik weet wat ik voor U kan be(r/t)ekenen
Al was het in een lang vergeten verleden
Ja, ook met datums, kunt U op rekenen
Ik weet nog steeds echt niet
Totaal wat dattums betekent
Ik ben bezweken
Na vele weken
Met al dat zware denken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

HoogVliet (Actief sinds: 28-11-2020)

Informatie bij het gedicht

Ach.. wederom deel 3, Gleed uit over leed Nee Uitglijdend leed Dat u dit weet Er volgt meer C R Of straks Haperend Vervolg Waar ik stom type De saaie woorden' Zo gaat mijn nacht om ABC 26 posities zonder advies Zie mijn volgende som

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Voorts’ van HoogVliet zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.