INLOGGEN
«»

Oeps

Hoofdpijn Dossier 2:

Werkelijk zeg, ik eens optellen
Ik schrik, bijna vier honderd
Stuiterend van schrik, overdonderd
De trap af, 14 treden, ik heb ze geteld
Naar beneden gedonderd
De gladde luier nog net ontweken
Ja, gelukkig, ook dat geleerd te tellen
Na al die weken wel ontweken en toch
Verkeerd de trap af gegleden
Maar ja, ik zag de totalen tot mijn schrik
Ja dus toen, met onscherpe blik
De eerste tree niet goed ingeschat
Dus vloeiend naar beneden, die treden
't Scheelt toch een seconde of acht
Ja, rekenen is mijn pracht
Vandaar mijn nieuwe onkunde
De 400 wordt inderdaad uitbundig gevierd
Met mijn eigen verzonnen Wiskunde
Reken erop, reken maar mee
Het zit me eindelijk eens niet tegen
Jawel dit rijm ik echt niet toe
Maar Wiskunde doe ik met mijn ogen dicht
Einde van deze som
Ik ben som(s) te dom

Onderweg de weg kwijt:

Jawel nog lopend, drie uur naar huis
Maar, troost u, onderweg leren rekenen
En heb nu zo berekend geen drie uur
Doch slechts in 12 kwartier thuis
Maar, verdorie, telkens weer
Vraag ik u, waar is mijn Plu ook alweer
Maar ach tja, als optimist
Denk ik, het trekt wel op die mist
Nou welnee, ik heb me weer eens vergist
Anders had ik dat kanaal wel gemist
En ook die sloot met kroos
Nou, straks ook mijn vrouw
Wat zeg je me nou ..
Die is toch nooit echt boos ..
Nee vandaag niet dus ..
Het is de dag van de maandelijkse kus
Ja, onderweg door de bekende regen
Jawel, daar kan ik onderhand wel tegen
Ga ik peinzend verder leren rekenen
Dus opgelet
De 4.000, eh nee 400
Ben je bedonderd
Tellen kan ik niet
Misschien net tot honderd
Rekenen, ja dat dan weer wel
Al doet het mijn hoofdpijn
Onderweg rekenend, steeds meer pijn
Ja, berekend en rekenend wandelend
Een end, in de regen
En dan de uitkomst valt me altijd
Mee, eh nee, vaak tegen
Tja ik en rekenen
Dat valt me zwaar
Me dunkt dat ik maar afhaak
Ik denk dat ik het rekenen ..
.. Berekend staak

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

HoogVliet
Actief sinds: 28-11-2020Informatie bij het gedicht:

Uit del, nee deel 3 Je wet niet wat je ziet C.R. Fleer muis Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Oeps’ van HoogVliet zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.