Cervantes

Ron Dietvorst

Wil je rijden
op mijn fraaie
Lippizaner ros?

het staat op je
te wachten op
de carrousel

het is een
trouw beestje
roodbruine ruin

met vlechtjes in
zijn mooie manen
zijn lange staart

de jaarmarkt is
nu wel dicht maar
ik leid je door de nacht

mijn ros heet
Rosinante en
wacht op jou

geen hem maar
een wortel en
een knolraap

en rondjes rijdt ie
met jou tot je er
tureluurs van wordt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Cervantes’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.