INLOGGEN
«»

Bombarie Arie (Boomwezen)

Bombarie Arie is een mafkees
Was als boom al snel wees
Kon zijn tranen niet verstommen
Als je bij hem was hield ie zich van de domme

Bombarie maakt ie elke nacht
Ook al stond je er op wacht
Krijsend en tierend kon ie lallen
Kon voor slapende vogels hun nachtrust verknallen

Een boskanarie was het zat
Veegde met zijn takken haar gat
Poepte Arie’s kroontje vol
Het werd hem uiteindelijk te dol

De wind heeft een handje meegeholpen
Bombarie Arie zakte door zijn stam
Hij was te onbeholpen
Grienend ging hij ten onder tot de houtboer kwam

Het leed is nu weer te overzien
In het bos heerst geen gegrien
De kanaries zingen weer voluit
Het is gedaan met Arie, de schavuit

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bombarie Arie (Boomwezen)’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.