Houten Klazen

Roel van Ekeris

Houten Klazen, boomknoesten in aftakelingsfasen
Ze staan er soms als angsthazen
Ze kwijnen tot op de bosgrond
Je hebt nooit geweten dat het bestond

De Houten Klazen beleven
Boslummels die hun krachten hebben gegeven
De fantasie kun je laten gaan
Bosgeesten wonen in hun molm, spontaan

Laat je niet dwingeloren
Het bos kan zo bekoren
Kabouters en elfjes bestaan
Ze leven waar de Houten Klazen staan

Ontrafelde jaarringen van zij die vergingen
Natuurkunst die we opvingen
Kronkelend hout
Boomknoestgedrochten maken Spaans benauwd

Dood hout kwijnt weg
Naar nieuw leven, wat ik je zeg
Het oude hout als voedingsbron
Nieuw leven waar je opnieuw van genieten kon

De Houten Klazen van weleer
Ze zetten er in een jong verleden al nieuw bos neer
De tijden van averij
Hun vormen maakten mensen toch ook weer blij

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Houten Klazen’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.