divers

-WB-

Timmerman hield zijn zaag graag bij de hand.
Linke soep..zo bijdehand!

Linke soep!
Bordje onbedachtzaamheid.
Slierten troebelig gevaar.
Kommen vol van overmoed,
bijna de ..sigaar!

Mijn zusje vond het vies en goor.
Mijn moeder schreef het elke avond voor.
Ik kon wel kotsen als ze zei; "ga staan..
slik die lepel levertraan".

Een inboorling uit Ghana,
vond Zwarte Piet nogal een drama,
heeft hem met genoegen en vol pret,
hardhandig in een tobbe "bleek gezet.

Iemand liep in zeven sloten tegelijk,
klom zevenmaal terug en riep toen; "kijk..
dichtkunst is soms ook gewoon gezeik".

Alle zegen komt van boven,
sprak een weerman uit Bilthoven,
maar dat het mij ook weer verliet,
wist de weerman blijkbaar niet!

In de rechtszaal stond ze even,
maar...ze wist het van tevoren,
men mag nu eenmaal niet meer leven
in een "IVOREN" toren!



.





Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

-WB- (Actief sinds: 22-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘divers’ van -WB- zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.