De Heilige Geest

Door: Vincent Oostrijck

De Heilige Geest

Misschien heeft u zich weleens afgevraagd:

Wie of wat bedoelt men toch eigenlijk
Als men het heeft over de Heilige Geest ?

Welnu ik zal het u vertellen

Met de Heilige Geest bedoelt men eigenlijk:

De heilige pater Antonius Roderick

Antonius Roderick had het destijds
Heimelijk aangelegd met Maria

Maria was nog maagdelijk
Maar dankzij onze pater Antonius Roderick
Was daar al spoedig geen sprake meer van

De opvliegerige timmerman Jozef vernam
Dat de ijverige pater Antonius Roderick
Het maagdenvlies van zijn verloofde
Met groot genoegen had doorboord

Toen ook nog bleek dat Maria
Door de goedheiligman was bezwangerd
Vereerden Jozef en zijn zeventien broers
Pater Antonius Roderick met een bezoek

Het werd een prima gesprek
Dat Antonius Roderick niet kon navertellen

De heilige pater gaf de geest
Dankzij Jozef en zijn broers

Antonius Roderick werd voorgoed
En niet geheel vrijwillig:

de Heilige Geest

Zo is het gegaan
En zo niet
Dan toch niet heel erg anders


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De Heilige Geest’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.