Schaken

Ron Dietvorst

Een pion en een dame werden gesnapt, op heterdaad,
toen ze lagen te vrijen achter de toren, wat een vuige daad!,
de koning stuurde spoorslags de loper, om hen te doen kond,
van wat de koning wel van deze onsmakelijkheid vond,
terwijl de paarden hinnikten, poetsten de stukken gauw de plaat.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Schaken’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.