INLOGGEN
«»

Verlichter

Het licht in zijn ogen, lang geleden gedoofd
Van de wil om te leven hardhandig beroofd

Ze riepen en lachten
‘t was slechts zwaar geschut
suïcidale gedachten
de tijd onbenut

Vier lange jaren
Een verspilling van tijd
duivelsgebroed niet te bedaren
rot puberteit

Passies en dromen
voor altijd voorbij
ten ondergegaan aan
een hels heerschappij

gedoemd tot prostitutie
toekomst als timmerman
voortaan zult gij zwijgen-
zonen van satan

de tijd tikt tegen tienen
het was eindelijk zover
niet langer zou hij dienen
dochters van lucifer

het helse leger marcheerde naar binnen
een massa o- zo groot
bij wie moest hij beginnen
hij schoot ze allemaal dood

vuur in zijn ogen
door geen wijwater geblust
opeens zeer bevlogen
zijn lach vol levenslust

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

SMIT
Actief sinds: 04-02-2018Informatie bij het gedicht:

Docenten hebben het niet makkelijk. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Verlichter’ van SMIT zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.