TUUR HOUDT NIET VAN HET WINTERUUR

Danny Vandenberk

Tuur Tempera had het koud
Hij was beter niet met een eskimovrouw getrouwd
Is God een sadist misschien?
Barkoud en nergens een bar te zien
Wat hij nodig had waren hete wijven
Om zijn gevoelstemperatuur wat op te drijven
Een Jägermeister zou er anders ook wel in gaan
Lust een aap een banaan?
Hij zou het verdorie niet eens weten
Had al veel te lang tussen ijsberen en rendieren gezeten
De grootste klootzak van allemaal
Was nog die Kerstman met zijn hels kabaal
En zijn rode neus, waarschijnlijk door de drank
Maar zijn gefoeter kende weinig weerklank
Kerstliederen daarentegen werden enthousiast gezongen
Zijn tranen werden ijsblokjes en nauwelijks bedwongen
Toen hij thuisgekomen in zijn iglo een lege ijskast zag
Stierf hij van koude, dorst en zelfbeklag

---------

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Danny Vandenberk (Actief sinds: 02-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘TUUR HOUDT NIET VAN HET WINTERUUR’ van Danny Vandenberk zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.