Aksidentjes die vaak gebeuren..

William Elskens

Ik was een jonge merel
en bouwde een stevig nest
het was wel geen oninbare burcht
maar de afwerking was wel best
ik vloog naar alle merelinnen
ze lieten mij allemaal even binnen..

Ik vond een vreemd eitje in mijne nest
ik was wantrouwig en achterdochtig
want er heeft ook blijkbaar een koekoek
koekeloeren in mijn nest gedaan
en zonder dat ik het wist
dacht ik toen
heeft mijn merelin misschien naast de pot gepist ...

Toen ik het jong bekeek
het lag daar met vreemde veren
een Koekoeks jong kwam mijn kroost vereren
het heeft andere veren dan de mijnen
het roept koekoek naar de zijnen

Terwijl mijn jong heerlijk zingt en fluit
doet mijn merelin alsof ze haar neusje snuit.....
Anno 2015

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-10-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

William Elskens (Actief sinds: 21-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Aksidentjes die vaak gebeuren..’ van William Elskens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.