Hallo ik zit hier toevallig al ja

Vincent Oostrijck

Hallo ik zit hier toevallig al ja

Ik ben in een openbaar gebouw
Zoals altijd moet je wachten
Ik zie een stoel staan en ga zitten
Begin te roeren in mijn koffie
Staat er ineens een vrouw voor me
Die me onaangenaam aankijkt
Ze spreekt de bevreemdende woorden
"Hallo ik zit hier toevallig al ja !"
Ik kijk haar vragend aan en zeg
"Wat een bijzondere bewering van u"
"Bedoelt u dat u mij bent ?
En ik wellicht u ?"
"Want als u mij geworden bent
Dan zit u inderdaad op deze stoel
En ik sta dan waar u nu staat
Maar dat lijkt me niet reëel"
De vrouw kijkt me verbouwereerd aan
Haar onderkaak gaat hangen
Ze wordt steeds roder ook
"Jij bent zeker de slimste thuis eikel"
Ze stuift weg
Tevreden neem ik een slok koffie
Jammer dat niet alle ochtenden
Zo ontzettend fijn beginnen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hallo ik zit hier toevallig al ja’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.