De vorm van humor

Gertjan van der Kraan

De vorm van humor

Humor is een soort gevecht
In een strijd verre van slecht
Omdat wat er wordt verteld
Niemand pijnlijk wordt geveld
Maar toch goed wordt geraakt
Nadat het gevecht is gestaakt

Humor is een vorm van kunst
Je verleent daarbij een gunst
Om eens heerlijk los te gaan
Zonder angst voor gek te staan
Het is genieten zonder geld
In een kunst die niet ontsteld

Humor is een manier van leven
Om wat blijheid door te geven
In een nare wereld vol met pijn
Gewoon even jezelf kunnen zijn
En op een onverwacht moment
Heb je dan iemand blij verwend

Humor is dus een soort medicijn
Misschien niet tegen fysieke pijn
Maar het kan er wel voor zorgen
Dat in een donkere morgen
Dit medicijn je pijn verlicht
En even zorgt voor helder zicht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Het beleven of doorgeven van humor

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De vorm van humor’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.