INLOGGEN
«»

Agra-poezie

Een hobbyboer uit Velsen
Had last van een muizenplaag
Maar in plaats van
Dit ongedierte te verdelgen
Nam hij er een muizenhobby bij

Een kippenfokker te Barneveld
Werd stapelgek van dat gekakel
Hij leerde zijn kippen ritmisch tokken
En trekt nu volle zalen
Met zijn swingende Pluimvee-band

Bij een agrariër in Vlagtwedde
Is met een enorme knal 
De hele koeienstal ontploft
Om de mestquota-controleur te misleiden 
Had hij de dieren dichtgestopt

Een slimme boerin uit Nederpelt
Is overgestapt op het telen van insecten
Zij zoekt nu boerenknechten
Met heel kleine vingers
Om de muggen te kunnen melken

Een geitenfokker in de buurt van Lamsweerd
Maakte zich grote zorgen
Zijn geiten staarden hem zeer glazig aan
Naar wat bleek had een buurman
De deur van zijn wietkwekerij open laten staan

Een boer uit Ammerzoden 
Was zijn missionaris-roeping misgelopen 
Hij is nu elke zondag vroeg uit de veren
En probeert met psalmen en dieren parabels
Zijn koeien en kalfjes tot het ware geloof te bekeren 

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-03-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Agra-poezie’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.