Openhartige bescheidenheid

Dolf de Jong



Het beeltenis van de ideale man
daar vind je er niet vele van
maar als ik in de spiegel kijk
voel ik mij de koning te rijk.

Ik zie hem dan in mijn spiegelbeeld
niet dat ik mij ook maar wat verbeeld,
maar wat waar is; dat is waar
het is de ideale man, waar ik dan naar staar.

Als ik mijn beeltenis zo zie staan,
met al wat goed is er op en er aan;
nergens iets te veel of te weinig
dan oogt dat toch wel heel geinig.

Voor mijn oren en mijn neus,
was er geen betere keus
terwijl een ieder mij steeds prijst
om de krulsnor die mijn mond omlijst.

Met op mijn mond een smail
welke recht doet aan elk detail.
mijn lichaamsbouw is niet corpulent
ik heb de maten van een echte vent.

Ook mijn ogen, ogen goed
en op mijn gelaat vind je geen sproet
al is mijn schedel dan ook kaal
toch is mijn beeltenis ideaal.

Of ieder ander mij ook zo ziet
dat verteld mijn spiegel niet
maar ik denk er zo het mijne van
en zie in mijn spiegelbeeld de ideale man.

DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Openhartige bescheidenheid’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.