Vakantiestress

Dolf de Jong


Zal ik jullie wat vertellen
`k begin de uren af te tellen
en ik heb m`n koffer in en uitgepakt
daarna er alles weer in gekwakt

Steeds dacht ik dat ik wat was vergeten
en ik kan van de zenuwen nu niets meer eten
nu staat mijn koffer in de gang
en houdt ik mijn zenuwen in bedwang.

Om kreukelvrij op vakantie te gaan
moest ik een metamorfose ondergaan
geen kreukel zat meer in mijn gezicht
en al mijn poriën zaten dicht.

Ja ik wil perse' kreukelloos op reis
de rekening is het bewijs.
Maar ben ik nu zo gebleven
zal ik nu een rimpelvrije vakantie beleven?

De stres die maakt mij gek
als ik toch weer een rimpeltje ontdek
ik wil een vrouw van de wereld zijn
anders zijn mijn kansen in Italie heel klein.

Ja bij die knappe Italiaanse mannen
moet alles bij de vrouw steeds spannen
ik kan daar niet verkeren
in zelf gemaakte kleren.

Als ik daar opzichtig wil lopen
dien ik mijn kleding in de P.C. Hoofdstraat te kopen
één en al schoonheid, glamour en souplesse

Ook wijsheid en sex-appeal
doen het bij die Italianen wonder wel
Ja ik wil er alles aan doen
met als beloning een echte Italiaanse zoen.

Eigenlijk heb ik reeds alles mee
mijn figuur mijn lokken en mijn diepe desolate'
maar ja je kunt nooit weten
vandaar dat ik nu zo gestrest zit te zweten.

Het nepbruin uit een flesje
zit zelfs tot onder mijn hesje
Ja ik ben nu al gereed voor die reis
annuleren doe ik voor geen prijs

Òh ja wat ik nu nog kopen wil
is zo`n opzichtige dure zonnebril
daarvoor ga ik nog even bij de Hema kijken
elke Italiaan zal voor mij bezwijken.

Als de taxichauffeur die mij naar Schiphol brengen zal
mij aanziet voor een diva van een filmfestival.
Ja dan weet ik dat ik mijn voorbereiding goed heb gedaan
en kan ik elke confrontatie met de Italiaanse mannen aan
Bij thuiskomst zal ik gebruind en bevredigd u konde doen
van mijn extases bij de eerste Italiaanse zoen.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vakantiestress’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.