INLOGGEN
«»

Een Paraplu verteld




Te midden van wel dertig regenschermen
die steeds maar om hem zwermen
en hem met jaloerse blikken bekijken
terwijl zij zich zelf met hem vergelijken.

Staat hij daar te pronken
met zijn mooi vergulden knop
terwijl een dames parapluutje naar hem staat te lonken.
valt hij toch wel heel erg op.

Zijn zilveren baleinen
geven hem uitgeklapt de juiste lijnen.
en het nylon stofje waar hij mee is overtrokken
doen overal de Oh`s en Ah`s ontlokken.

Dan begint hij heel verbaal
met `t vertellen van zijn verhaal
`ja ik ben met heel veel liefde gemaakt in Thailand
en ben toen al heel gauw bij een heuse prins beland.

Bij een prins met een heel mooi jacht
werd ik aan boord gebracht.
hij bewonderde mij met ontzag
toen ik voor hem op de tafel lag.

Daarna heeft hij heel veel geld
aan de handelaar voor mij neer geteld
zijn naam was Prins The lyniac
hij stelde mij gelijk op mijn gemak.

Wanneer jij bij regen waakt over mijn pak en mijn haren
en bij zonneschijn mijn huid beschermd tegen verbranden
dan ben jij bij mij in goede handen
dan zal ik zo lang ik leef jou in een gouden bak bewaren.

Voor mij braken toen gouden tijden aan
nooit liet hij mij alleen in mijn gouden bakje staan
ten alle tijden mocht ik met hem mee
na zijn tochten over zee.

En ging hij dan aan land
dan had hij zijn lover boy aan de ene mij altijd in de andere hand
nooit ben ik een moment alleen geweest
ik mocht mee naar elk feest.

En hij maakte zijn belofte waar
toen hij stierf stond ik in `t gouden bakje naast zijn baar
zijn lover boy heeft mij daarna verkocht
nu wordt er een nieuwe eigenaar voor mij gezocht.

Het gouden bakje is aan boord gebleven
daar wilde de handelaar niet genoeg voor geven
dus sta ik nu in deze ordinaire bak
te wachten op de wederkomst van een nieuwe Prins The Lyniac.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een Paraplu verteld’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.