Dit ben ik ten voeten uit

Dolf de Jong

Ik zit in een kibbelgroep
daar nemen wij elkanders mailtjes onder de loep
op verzoek geven we dan elkaar steeds commentaar
maar is die dan niet helemaal pro, dan zijn de rapen gaar.

Voorheen zat ik tussen de geraniums door naar buiten te kijken
maar sinds ik mij met een computertje kond verrijken
heb ik niet eens meer tijd om ze water te geven
maar ik heb wel een veel heilzamer leven.

Heel de wereld kan mij nu mailen
ik hoef mij geen minuut meer te vervelen
die wereld ligt nu aan mijn voeten
alleen de huiselijke karwijtjes moeten boeten.

Heel de wereld slaat aan `t reageren
daar zij mijn poëzie zo begeren
want een ieder vraagt in die reactie`s
een verdubbeling van deze literaire attractie`s.

Dit verhoogd voor mij steeds weer de gijn
maar ja `t valt niet mee om dan nog bescheiden te zijn
mij mailde een geisha uit Japan
zij schreef ik zoek iemand die heel goed dichten kan.
O leer toch even heel verbaal
het dichten in de Japanse Taal
zodat iedere Japanner van jou leert
daar romantische poëzie door ons zo wordt begeert.
Maar wordt ik van mijn onbescheidenheid bevrijd
dan ben ik weer terug in de realiteit
met gedichies waar in de humor regeert
maar waar in werkelijkheid geen hond op reageert.

ik val weer terug in stil gepeins
ik beëindig die proza met een grijns
en vervang de gedichtjes met een grap
voor proza met een boodschap.

bescheiden wordt die dan gepost
ik ben van alle klammer dan verlost
en ik heb dan weer gauw
oog voor de avances van m`n eigen vrouw.

Die vind mij zonder proza een gigant
als ik m`n computer maar uit zet
en mij ontferm over afwas en aardappelmand
slechts dan gaat zij tevreden naar haar bed.

Zo nu weet je zo`n beetje wie ik ben
ondanks dat je mij helemaal niet ken
ik ben van een ongevaarlijk ras
maar met m`n computertje reuze in mijn sas.

En ook al heeft hij wel eens nukken
en wil niet alles naar behoren lukken
ik kan dat ding toch niets verwijten
ik moet gewoon de input correct aan hem slijten.

Hij doet niets uit z`n eigen
hij moet van mij de opdracht krijgen
met mijn ega is het precies anders gesteld
daar van moet ik doen wat zij mij verteld.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dit ben ik ten voeten uit’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.