Mijn schoen

Pastor

Wat zou ik graag
al die zeurpieter bazen
uittocht willen doen
zodat ze op een boot
naar Spanje geraken
en daar emigreren
dan wordt de intocht
gewoon weer een feest

laten ze daar maar
stoom afblazen

en op die boot
die sprekend lijkt
op mijn gezette schoen
wuift iedereen ze weg
en handenwrijvend
roep ik dan zeg
kijk er zijn daar nog nooit
zoveel zakken aan boord geweest

maar Sinterklaas belde mij
en zei
laten we toch niemand
discrimineren
of zwart maken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Pastor (Actief sinds: 01-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mijn schoen’ van Pastor zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.