Niet huilen

Doorntje Voerman

Zwakte trekt mensen aan
Mensen die niet goed voor je zijn
Mensen die je slaan

Huil daarom nooit in het openbaar
Want als je even niet oplet
Staat de volgende klaar

Hij die je pijn gaat doen
Want hij weet, ze is zwak
Ik kan haar makkelijk doen

Voel jezelf geen slachtoffer
Wees en voel je sterk
Dat is het grootste offer

Want het allerliefst wil je schreeuwen, gillen en huilen
Maar dat is zwakte, dus niet laten zien
Maar in een hoekje verschuilen


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Doorntje Voerman (Actief sinds: 10-11-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Niet huilen’ van Doorntje Voerman zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.